Skocz do głównej treści strony
Szkoła Podstawowa w Maszewku

Alergeny

  1. Mleko i produkty pochodne (włącznie z laktozą).
  2. Orzechy t.j. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia oraz produkty pochodne z wyjątkiem orzechów używanych do produkcji destylatów alkoholowych w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  3. Seler i produkty pochodne.
  4. Gorczyca i produkty pochodne.
  5. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  6. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach po. 10 mg/kg; 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  7. Łubin i produkty pochodne
  8. Mięczaki i produkty pochodne.

Przejdź do góry strony